Ingatlan energetikai tanúsítvány árak 2024

energetikai tanusitvany ár 2024 Veszprém

Ház, lakás energetikai tanúsítvány ára Veszprémben ingatlan adásvétel és bérbeadás esetén:

 • Panel lakás energiatanúsítvány ára 2024-ben: 18.000 Ft-tól.
 • Társasházi lakás energetikai tanúsítvány ára: 19.000 Ft-tól
 • Családi ház energiatanúsítvány ára, egy szintes: 24.000 Ft-tól
 • Családi ház energetikai tanúsítvány ára, két szintes 28.000 Ft-tól.

Alanyi ÁFA mentes vállalkozó vagyok. Ez a forma a legkedvezőbb az ügyfeleim számára is, ez teszi lehetővé a versenyképes árakat.

Mit tartalmaz az ingatlan energiatanúsítvány ára?

 • Kiszállás, kiutazás az ingatlanhoz.
 • Szemle, felmérés, energetikai vizsgálat.
 • Fényképek készítése az ingatlanról.
 • Energetikai számítások elkészítése.
 • Energetikai korszerűsítési javaslat elkészítése.
 • Hitelesítés, számítások feltöltése az OÉNY-be (Országos Építésügyi Nyilvántartásba), HET-szám (hiteles energetikai tanúsítvány sorszáma) generálás
 • Digitális példány küldése e-mailben vagy lehetőség van papíron kinyomtatva személyes átvételre is.

Mi határozza meg az energetikai szakvélemény árát?

Az ingatlan energetikai tanúsítvány ára több tényezőtől függ: elsősorban az ingatlan jellegétől, nagyságától, hol, melyik helységben található.

Nem egyforma a családi ház, panellakás, társasházi lakás, üzlet, ipari épület energetikai tanúsítványának ára és munkaidő igénye. Az egy szintes, vagy több szintes, tetőtér beépítéses, megújuló energiát felhasználő ház energetikai szakvéleményének árában az kiállításra fordított munka mennyisége tükröződik.

A több szintes, többszöri alakalommal bővített, tetőteres családi ház felmérése és a számítások elvégzése is jóval több munkát igényel, mint egy lakás energiatanúsítványának elkészítése. Ez az családi ház energetikai tanúsítványának az árában is jelentkezik.

A Veszprémtől távolabbi települések elérése is okoz utazási többletköltséget.

Nem ugyanaz, hogy adásvételhez, bérbeadáshoz, használatba vételhez, vagy pályázathoz szükséges-e az energetika tanúsítvány. A pályázatokhoz leadandó anyagokhoz nem elég csak a számítások elvégzése, egyéb táblázatok és nyilatkozatok is szükségesek, aminek költsége az pályázati energetika tanúsítvány árban is megjelenik.

Miért eltérő a pályázatokhoz szükséges ház energetikai tanúsítványok ára?

Az energetikai pályázatok általában több munkát jelentenek. Több energiatanúsítványt kell készíteni, legtöbbször hármat, a meglévő állapotról, a tervezett állapotról, a végső állapotról.

Pályázati adatlapokat, nyilatkozatokat is kell kitölteni. Ezért a pályázatokhoz készülő energetikai tanúsítványok ára magasabb, mint a más célokra készülő tanúsítványoké.

Változnak a fenti energetikai tanúsítvány árak, amennyiben pályázatokhoz szükségesek?

Igen, ez függ az energetikai korszerűsítési pályázat követelményeitól, hány darab energiatanúsítványt kell készíteni, milyen egyéb nyilatkozatok, táblázatok szükségesek még. A pályázatokra egyedi árakat adok meg az ingatlan adatainak és a pályázat kiírásának ismeretében.

Az energiatanúsítvány kinek kell fizetni ingatlan adásvétel esetén?

Az energetikai tanúsítványra vonatkozó jogszabályok szerint az eladó feladata a tanúsítvány biztosítása. Az adásvételi szerződés aláírásakor már be kell mutatni a hiteles tanúsítványt, amely már HET számmal is rendelkezik.

Hogyan történik az átadás és a fizetés?

Az ingatlan felmérése, és energetikai vizsgálata után elkészítem a számításokat, majd feltöltöm a hitelesítő országos rendszerbe.

A hiteles, aláírt tanúsítványt leggyorsabban mail-ben tudom eljuttatni a megbízóhoz. Az Email-ben megküldött tanúsítvány elektronikusan elmenthető, továbbítható a vevőnek, a szerződést előkészítő ügyvédnek, elfogadják a bankok, energetikai pályázatok is.

A mail-ben küldendő energiatanúsítvány árát a felmérés során célszerű kifizetni készpénzben, vagy a számítások elkészülte után átutalással.

Az energiatanúsítványt kinyomtatva is át tudom adni személyesen, vagy meg tudom küldeni postán. Ennek díja 500 Ft.

Miért éppen hozzám forduljon?

Energetikai tanúsítványokat 2013 óta készítek. Kellő tapasztalattal rendelkezem. Veszprémben élek és dolgozom, a munkát én végzem, nem másoknak adom ki.

Ügyfeleim igényeit rugalmasan figyelembe veszem, az ígért határidőket tartom. A rólam írt értékelések is ezt tükrözik. Már az első telefonos egyeztetésen tudunk időpontot megbeszélni a helyszíni felmérésre, és a határidőt is pontosítani tudjuk.

Mit tudhatunk meg az energetikai szakvéleményből?

Az energetikai számítás elkészítése során, az adott ingatlan energiafelhasználásának eredményei kerülnek összehasonlításra egy optimális energiaköltségekkel rendelkező épület paramétereivel. Mindenki által érthető energetikai besorolás segítségével az ingatlanok várható üzemeltetési költségei összehasonlíthatóak.

Energetikai besorolás 2024 től A+++-I-ig az energetikai mutató és a CO2 kibocsátás alapján:

A 9/2023. (V.25.) ÉKM rendelet  rendelet szerint ki kell számolni egy úgynevezett összesített energetikai mutatót és a CO2 kibocsátás fajlagos értékét. Ez az épület szükséges energia felhasználásának egy négyzetméternyi fűtött alterületére számolt éves energiafogyasztása és CO2 kibocsátása. Ennek alapján történik az energetikai besorolás két-két külön skálán.

Az energiafogyasztás alkotó elemek a következők:

 • a fűtéssel kapcsolatos energiaigény,
 • a melegvíz ellátással kapcsolatos energiaigény,
 • a gépi hűtés energiaigénye,
 • a szellőző rendszerek működésével kapcsolatos energiaigény.

Épületszerkezet adatai, hőátbocsátási tényezői (U értékek):

A tanúsítványhoz tartozó energetikai számításból megtudhatjuk a fűtött teret határoló épület szerkezeteinek rétegrendjeit, a hőszigetelésekről, az épület szerkezeteinek hőátbocsátási tényezőiről is  információkat kapunk.

Energetikai korszerűsítési javaslat:

Az energiatanúsítvány javaslatot tartalmaz az energetikai jellemzők javítására, a rezsit is befolyásoló épület energetikai korszerűsítésére is.

Ingatlan ház lakás energetikai tanúsítvány ára 2024

Elérhetőségek:

Hanis Ferencné
építőmérnök
Tel.: 20 2204 702
8200 Veszprém, Kiskőrösi utca 1a

Hívjon fel!

Írjon emailt!

Megtalál a térképen:

Energetikai tanúsítvány , Energetikai tanúsítvány ár Veszprém , Energiatanúsítvány ár Veszprém , Energiatanúsítvány ár Veszprém , Energetikai tanúsítvány ára