Energetikai tanúsítvány Balatonalmádi környékén

Gyorsan, olcsón!Energetikai tanúsítvány Balatonalmádi ár

Energetikai tanúsítvány Balatonalmádiban és a környékén lévő településeken (Balatonfűzfő, Balatonkenese, Szentkirályszabadja, Litér, Királyszentistván, Öskü, Vilonya, Papkeszi, Berhida, Pétfürdő, Berhida stb.)! Energiatanúsítvány gyorsan, olcsón!

Energetikai tanúsítvány ára Balatonalmádi környékén

csaladi haz energetikai tanúsítvány Veszprém
Ház egy szintes energetikai tanúsítvány ára
25.000 Ft.tól
ketszintes csaladi  energetikai tanúsítvány Veszprém
Ház több szintes energiatanúsítvány ára
29.000 Ft.tól
panel energetikai tanúsítvány Veszprém
Panel lakás energetikai tanúsítvány ára
19.000 Ft.tól

panel energetikai tanúsítvány Veszprém
Tégla lakás energiatanúsítvány ára
20.000 Ft.tól

A energetikai tanúsítvány ára Balatonalmádi környékén bruttóban értendő, magába foglalja a kiszállás, felmérés, számítások, hitelesítés díjait!


Mi az energetikai tanúsítvány készítés menete?


Az ingatlan adataii és a helyszini szemle időpontját egyeztetjük telefonon

Az ingatlan energetikai tulajdonságainak felmérése. 20-60 percig tarthat az ingatlantól függően.

Az energetikai jellemzők kiszámatása, majd hitelesítése az országos rendszerbe.

A hitelesített tanúsítványt megküldjük Email-ben, vagy átvehető személyesen is.
Energetikai tanúsítvány Balatonalmádi, Energetikai tanúsítvány Balatonalmádi, Energetikai tanúsítvány Balatonnalmádi, Energetikai tanúsítvány Balatonalmádi, Energiatanúsítvány Balatonnalmádi, Energiatanúsítvány Balatonnalmádi, Energetikai tanúsítvány ára

Mi kell az energetikai tanúsítványhoz?

Ezekre az adatokra minden esetben szükség van, ennek alapján azonosítható, hogy az energetikai tanúsítvány az adott ingatlanhoz tartozik:

– Megrendelő neve és címe.
– Lakás, családi ház pontos címe.
– Ingatlan helyrajzi száma (a tulajdoni lapról vagy az adásvételi szerződésből).

Amennyiben rendelkezésre állnak célszerű az alábbi dokumentumokat is megkeresni:

– Építész alaprajzok, metszetek, műszaki leírás.
– Épületgépészeti berendezések, (klíma, kazán, hőszivattyú, stb.) dokumentációi.

Energiatanúsítvány Balatonalmádi, Energetikai tanúsítvány Balatonalmádi, Energiatanúsítvány Balatonalmádi, Energetikai tanúsítvány Balatonalmádi,Energetikai tanúsítvány ára

Az energetikai tanúsítvány mikor kötelező?

Használatbavételi engedélyhez energetikai tanúsítványról az építtető gondoskodik új épület építése esetén, vagy a használatbavétel tudomásulvételére irányuló kérelem benyújtását megelőzően.

Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén az építtetőnek a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány iránti kérelem benyújtása előtt kell energetikai tanúsítványról gondoskodnia.

Hitelesített energetikai tanúsítvány adásvételhez és bérbeadáshoz mindenképpen szükséges, aminek elkészíttetése az eladó, vagy bérbeadó feladata és költsége.

Az épület vagy önálló rendeltetési egység (lakás, üzlet, szálláshely, stb.) értékesítésekor vagy bérbeadássakor már a hirdetésben fel kell tüntetni az épület vagy önálló rendeltetési egység energetikai minőség szerinti besorolását, amennyiben elkészült már előzőleg az energetikai tanúsítvány. Az adásvételhez és a bérbeadáshoz mindenképpen szükséges az energetikai tanúsítvány megléte.

Mikor kell energetikai tanúsítványt készíteni?

  • meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység ellenérték fejében történő tulajdon-átruházása, vagy bérbeadása esetén
  • Használatba vételi engedély vagy a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány megkérésekor.
  • Üdülő épület családi házzá minősítésekor
  • Energetikai pályázatokhoz

Miért kell energiatanúsítványt készíttetni?

Az európai országok energiafogyasztásának 45–50%-a az épületek megépítésére és üzemelésére fordítódik a statisztikai adatok szerint. Az energiafelhasználás és a fenntartható fejlődés szempontjából  az épületek energiafogyasztásának csökkentése fontos kérdés. 

Az energia tanúsítás a törvény által előírt kötelezettség (új építés/eladás/bérbeadás). Az energetikai tanúsítvány egy egységes rendszer, amely az ingatlanok összehasonlításra alkalmas. A jó energetikai besorolást az ingatlan hirdetésében feltűntetve hamarabb találhat a tulajdonos vevőre vagy bérlőre. Ezen kívül az energetikai tanúsítás során épület energetikai, valamint a felúíjtási lehetőségeinek vizsgálatára is sor kerül.

Az energetikai tanúsítvány kötelezően javaslatot tartalmaz az érvényben lévő előírások teljesítéséhez szükséges energetikaifelújításokra is, ha az épület vagy az önálló rendeltetési egység energiahatékonyságának költséghatékony növelésére van ésszerű lehetőség. A javaslatokat a rendeletben meghatározott követelményeknek való megfeleléshez szükséges szintek elérése érdekében tesszük.

Lehet egy épületen belül különböző energetikai besorolású lakás?

Igen, mert a lakást határoló szerkezetektől és a gépészeti berendezésektől függ az összesített energetikai jellemző, valamint a fajlagos hőveszteség tényező. Egy épületen belül az ugyanolyan alapterületű lakások a határoló falak méretei és a rétegrend eltérése, valamint a gépészeti berendezések esetleges különbözősége miatt más-más kategóriába kerülhetnek.

RRF-6.2.1 napelem pályázat

100 %-os támogatású lakossági pályázat, ahol lehetőség van kétféle energetikai beruházásra:

  • saját villamosenergia fogyasztás kiváltására napelemes rendszer létesítésére
  • elektromos fűtési rendszer hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítésével és nyílászáró cserével és napelemes rendszer kiépítése

Hívjon fel!

Irjon üzenetet!

Itt talál meg a térképen: