Energetikai tanúsítvány Balatonfüred környékén

Olcsón, gyorsan!

Energetikai tanúsítvány Balatonfüred

Energetikai tanúsítvány Balatonfüreden és a környező településeken is gyorsan, olcsón! (Balatonszőlős, Tihany, Örvényes, Aszófő, Vászoly, Pécsely, Hidegkút, Balatonakali, Zánka, Dörgicse, Mencshely, Óbudavár, stb.)

Energetikai tanúsítvány ára Balatonfüreden ingatlan eladáshoz

csaladi haz energetikai tanúsítvány Veszprém
Családi ház energetikai tanúsítvány ára
19.500 Ft.tól
ketszintes csaladi  energetikai tanúsítvány Veszprém
Több szintes családi ház energiatanúsítvány ára
24.000 Ft.tól
panel energetikai tanúsítvány Veszprém
Panel lakás energetikai tanúsítvány ára
16.000 Ft.tól
panel energetikai tanúsítvány Veszprém
Tégla lakás energiatanúsítvány ára
17.000 Ft.tól

Az energiatanúsítvány árak bruttóban értendőek, tartalmazzák a kiszállás, energetikai vizsgálat, felmérés, számítások, hitelesítés díjait!


Az energetikai tanúsítvány készítés menete


A felmérés időpontjának és az ingatlan néhány adatának egyeztetése telefonon

Az ingatlan energetikai vizsgálata és felmérése. Körülbelül 30-60 percig tart.

Az energetikai besorolás kiszámítása, a tanúsítvány hitelesítése az országos rendszerben.

A tanúsítványt eljuttatjuk a megbízóhoz Email-ben, vagy papír alapon is átvehető.
Energetikai tanúsítvány Balatonfüred, Energetikai tanúsítvány Balatonfüred, Energetikai tanúsítvány Balatonfüred, Energetikai tanúsítvány Balatonfüred, Energetikai tanúsítvány Balatonfüred, Energetikai tanúsítvány Balatonfüred, Energetikai tanúsítvány Balatonfüred, Energiatanúsítvány Balatonfüred, Energiatanúsítvány Balatonfüred,Energetikai tanúsítvány ára

Mi kell az energiatanúsítványhoz a megbízó részéről?

Minden esetben szükség van az alábbi adatokra, ennek alapján köti össze az országos nyilvántartás az energetikai tanúsítvánnyal az adott ingatlannal:

– Ki a Megrendelő.
– Lakás, családi ház egyéb ingatlan pontos címe.
– Az ingatlan helyrajzi száma, amire a tanúsítvány készül (a tulajdoni lapról vagy az adásvételi szerződésből).

Amennyiben fellelhetőek, célszerű az alábbi dokumentumokat is előkeresni a felmérés időpontjáig:

– Építész alaprajzok, metszetek, esetleg műszaki leírás.
– Épületgépészeti berendezések, (klíma, kazán, hőszivattyú, stb.) gépkönyvei.

Az energetikai felmérés mennyi időt vesz igénybe?

A helyszíni felmérés 15-40 percig tart, az ingatlan nagyságától, épületszerkezeteitől függően. Nagyobb méretű épület energetikai felmérése több időt igényel.

Az energetikai tanúsítványt ki fizeti ház, lakás adásvételekor ?

Új épület energetikai tanúsítványa elkészíttetéséről az építtető gondoskodik, a használatbavételi engedélyre vagy a használatbavétel tudomásulvételére irányuló kérelem benyújtása előtt.

Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány iránti kérelem benyújtása előtt kell energetikai tanúsítványt készíttetni.

Az adásvételhez és a bérbeadáshoz mindenképpen szükséges a hitelesített energetikai tanúsítvány megléte, aminek elkészíttetése, és kifizetése az eladó, vagy bérbeadó feladata.

Az épület vagy önálló rendeltetési egység (lakás, üzlet, szálláshely, ipari épület, stb.) értékesítésekor vagy bérbeadássakor már a hirdetésben fel kell tüntetni az épület vagy önálló rendeltetési egység energetikai minőség szerinti besorolását, amennyiben elkészült már előzőleg az energetikai tanúsítvány. A hitelesített energetikai tanúsítvány megléte adásvételhez és a bérbeadáshoz mindenképpen szükséges.

Az energetikai tanúsítvány meddig érvényes?

Elvileg tíz évig. Amennyiben az ingatlan határoló szerkezeteiben, gépészeti rendszerében változás történik, vagy az energetikai tanúsítvány jogszabályai megváltoznak, új tanúsítványt kell készíteni.

Az energetikai tanúsítvány mikor kötelező?

Az épület energetikai jellemzőit a 176/2008 (VI.30.) Kormányrendelet  előírásai szerint – amennyiben nem rendelkezik az épület jelenlegi állaptának mefelő energetikai tanúsítvánnyal – tanúsítani kell

  • meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység ellenérték fejében történő tulajdon-átruházásakor, vagy bérbeadásakor. A szerződésben szerepelnie kell a hitelesítés sorszámának (HET szám).
  • Használatba vételi engedély vagy a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány megkérése előtt.
  • Üdülő épület családi házzá minősítése esetén.
  • Energetikai pályázatok írják elő a tanúsítvány készítést.

Energetikai tanúsítvány nyaralóra is kötelező adásvételkor?

Energetikai tanúsítványt kell készíteni „az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakhatás és pihenés céljára használt épületre”. A nyaraló-üdülő épületek jellemzően ebbe a kategóriába esnek, adásvételkor és bérbeadáskor nem kell rájuk energetikai tanúsítványt készíttetni. Amennyiben az épületben van kiépített fűtési rendszer, célszerű energetikai tanúsíványt üdülőre, hétvégi házra is készíttetni ingatlan adásvételkor.

Energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt?

Szükség lehet energiatanúsítványra, ha az ingatlan a egy 50m2-nél nagyobb épületben helyezkedik el. Ezért az 50m2 alatti társaházi lakásokra is kell energetikai tanúsítványt készíttetni eladáskor vagy bérbeadáskor, mivel az 50 m2-t a társasház épületének teljes alapterülete meghaladja. Energetikai tanúsítványt 50 m2 alatti alapterületű épületekre, családi házakra ingatlan adásvételhez nem kell készítettni.

Miért kell az energiatanúsítvány?

A statisztikai adatok bizonyítják, hogy az európai országok energiafogyasztásának 45–50%-a az épületek létesítésére és üzemeltetésére fordítódik. Az energiafelhasználás és a fenntartható fejlődés szempontjából  ez kritikus és fontos szektor. 

Az energetikai tanúsítás a törvény által előírt kötelezettség (új építés/eladás/bérbeadás) mellett nagyon jó lehetőséget nyújt az épület energetikai, valamint korszerűsítés lehetőségeinek vizsgálatára. Az energetikai tanúsítvány egy egységes rendszer, ezért összehasonlításra is kiválóan alkalmas. A jó energetikai besorolást az ingatlan hirdetésében feltűntetve hamarabb találhat vevőre, bérlőre.

Az energetikai tanúsítvány kötelezően javaslatot tartalmaz az energetikai követelmények teljesítéséhez szükséges energetikai korszerűsítésre is, kivéve, ha az épület vagy az önálló rendeltetési egység energiahatékonyságának költséghatékony növelésére nincs ésszerű lehetőség a rendeletben meghatározott követelményekhez képest.

Ki lehet energetikai tanúsító?

Az a mérnök, aki megszerezte a TÉ jogosultságot, energetikai tanúsítvány kiállítására jogosult.

Lehet egy épületen belül különböző besorolású lakás?

Igen, mert a lakást határoló szerkezetektől és a gépészeti berendezésektől függ az Ep (Összesített energetikai jellemző) és q (fajlagos hőveszteség tényező) érték. Ugyanolyan alapterületű lakások a határoló falak hosszbeli és minőségi eltérése, valamint az gépészeti berendezések különbözősége miatt különböző kategóriába kerülhetnek.

Épületenergetikai követelmények 2022 június 30-tól, BB besorolás.

A használatba vételi engedélyek megkérésekor az alábbi esetekben kell 2022 június 30-a után BB energetikai besorolást megszerezni:

  • Új épületek használatbe vételi engedélyének megkérésekor.
  • Ahol a bővítéssel az épület hasznos alapterülete több mint 100 %-al nő.
  • Amikor a határoló szerkezetet több, mint 25 %-át érinti az energetikai korszerúsítés.

A BB besorolás követelménye, hogy az ingatlan energiafelhasználása minimum 25%-a megújuló energeiaforrásból származzon, és az egyesített ennergetikai mutató lakóépületek esetén legfeljebb 100 kWh/m2év legyen. A 25%-a megújuló energiaforrás nem kötelező, ha az energetikai mutató legfeljebb 75 %.

Részletesen olvashat az energetikai követelmények 2022 évi változásáról:

A 2022-es energetikai követelményekről »


RRF-6.2.1 napelem pályázat

100 %-os támogatású lakossági pályázat, ahol lehetőség van kétféle felújításra:

  • napelemes rendszer kiépítésére, saját villamosenergia fogyasztás fedezésére
  • napelemes rendszer, hőszivattyús elektromos fűtési rendszer, villamosenergia tároló beépítésével és nyílászáró cserével.

Energetikai tanúsítvány Balatonfüred, kapcsolat

Hívjon fel!

Irjon üzenetet!

Itt talál meg a térképen: