Energetikai tanúsítvány Zirc környékén

Gyorsan, olcsón!

energetikai tanusitvany Zirc


Energetikai tanúsítvány Zirc


Vállaljuk energetikai tanúsítványok készítését Zirc és környékén (Pénzesgyőr, Olaszfalu, Bakonybél, Eplény, Kardosrét, Hárskút, Lókút stb.) településeken!

Energetikai tanúsítvány árak Zirc

csaladi haz energetikai tanúsítvány Veszprém
Ház energetikai tanúsítvány ára, egy szint
24.000 Ft.tól
ketszintes csaladi energetikai tanúsítvány Veszprém
Ház energiatanúsítvány ára, több szint
28.000 Ft.tól
panel energetikai tanúsítvány Veszprém
Panel lakás energetikai tanúsítvány ára
18.000 Ft.tól
panel energetikai tanúsítvány Veszprém

Tégla lakás energetikai tanúsítvány ára
19.000 Ft.tól

Az energetikai tanúsítvány árak Zirc környékén bruttóban értendőek, tartalmazzák a kiszállás, felmérés, számítások, hitelesítés díjait!


Energetikai tanúsítvány készítés menete


Egyeztetés az ingatlan adatairól és a helyszini felmérés időpontjának egyeztetése telefonon

Az ingatlan felmérése, energetikai vizsgálata. 20-60 percig tart megküzelítőleg.


A számítások elkészítése, és energiatanúsítvány hitelesítése országos rendszerben.

Az energiatanúsítványt megküldjük a megrendelőhöz mail-ben, vagy átvehető személyesen is.
Energetikai tanúsítvány Zirc, Energetikai tanúsítvány Zirc, Energiatanúsítvány Zirc, Energetikai tanúsítvány Zirc, Energetikai tanúsítvány Zirc, Energetikai tanúsítvány Zirc, Energetikai tanúsítvány Zirc, Energiatanúsítvány Zirc,Energetikai tanúsítvány Zirc, Energetikai tanúsítvány Zirc, Energetikai tanúsítvány ára

Mi kell az energiatanúsítványhoz a megrendelőtől?

Ezek az adatok minden esetben fontosak, ennek alapján azonosítható, hogy az energetikai tanúsítvány az adott ingatlanhoz tartozik:

– Megrendelő neve és címe.
– Ingatlan pontos címe.
– Ingatlan helyrajzi száma (a tulajdoni lapról vagy az adásvételi szerződésből).

Amennyiben megtalálhatóak, az alábbi dokumentumokat is tanácsos megkeresni:

– Építész alaprajzok, metszetek, műszaki leírás.
– Épületgépészeti berendezések, (klíma, kazán, hőszivattyú, stb.) leírásai.


Mennyi időt vesz igénybe az energetikai felmérés?

Az energetikai felmérés időtartama általában 15-40 perc, az ingatlan nagyságától, épületszerkezeteitől függően. Nagyobb épületek, házak felmérése hosszabb időt is igénybe vehet.

Kinek kell fizetni az energetikai tanusítványt?

Új épület építése esetén a tanúsítvány biztosítása az építtető feladata, a használatbavételi engedélyre vagy a használatbavétel tudomásulvételére irányuló kérelem benyújtásához.

Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány iránti kérelemhez szintén kell energetikai tanúsítványt készíttetni az építtetőnek.

Az ingatlan adásvételhez és a bérbeadáshoz mindenképpen szükséges a hitelesített energetikai tanúsítvány megléte, aminek elkészíttetése az eladó, vagy bérbeadó feladata.

Az épület vagy önálló rendeltetési egység (lakás, üzlet, szálláshely, ipari épület, stb.) értékesítésekor vagy bérbeadásakor már a hirdetésben célszerű szerepeltetni kell az épület vagy önálló rendeltetési egység energetikai minőség szerinti besorolását, amennyiben elkészült már előzőleg az energetikai tanúsítvány. Az adásvételhez (és a bérbeadáshoz) mindenképpen szükséges a hitelesített energetikai tanúsítvány HET száma, amit szerepeltetni kell az adásvételi- ill. bérleti szerződésben, mielőtt a Földhivatali beadás megtörténik.

Az energetikai tanúsítvány mikor szükséges?

Az épület energetikai jellemzőit a 176/2008 (VI.30.) Kormányrendelet  előírásai szerint – amennyiben nem rendelkezik az épület az aktuális műszaki állapotnak mefelelő energetikai tanúsítvánnyal – tanúsítani kell

 • meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység ellenérték fejében történő adásvételekor, vagy bérbeadásakor. A szerződésben szerepelnie kell az energetika tanúsítvány hitelesítési sorszámának (HET szám) is.
 • Használatba vételi engedély vagy a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány megkéréséhez szükség van az energetikai tanúsítványra.
 • Üdülő épület családi házzá minősítése esetében is kell az épület műszaki állapotának megfelelő energetikai tanúsítvány is.
 • Energetikai pályázatok rendszerint előírják a tanúsítvány készítést.

Az energetikai tanúsítvány nem kötelező az alábbi esetekben

A 176/2008 (VI.30.) Kormányrendelet 1. § (2) bek. szerint nem kell energiatanúsítványt készíteni:

 • 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű házakra;
 • az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt és használt épületekre;
 • a legfeljebb 2 évi használatú felvonulási épületekre,
 • a nem lakás céljára használt alacsony energiai felhasználású logisztikai, mezőgazdasági, és ipari épületekre.

A 176/2008 (VI.30.) Kormányrendelet 4. § (4) bekezdés szerint az energetikai tanúsítvány nem kötelező:

 • Használatba vételi engedély kiadását megelőző tulajdon átruházás eseteiben,
 • Ha ugyanabban az ingatlanban résztulajdonnal rendelkező tulajdonos szerez még további tulajdonrészt ellenérték fejében.

Meddig érvényes az energiatanúsítvány 2024-ben?

Elviekben tíz évig. Amennyiben az ingatlan határoló szerkezeteiben, gépészeti rendszerében valamilyen változás történik, vagy a vonatkozó energetikai követelmények megváltoznak, új tanúsítványt kell készíteni.

Lehet egy épületen belül különböző besorolású lakás?

Igen, mert a lakást határoló szerkezetektől és a gépészeti berendezésektől függ az összesített energetikai jellemző és a fajlagos hőveszteség tényező. Egyező alapterületű lakások a határoló falak hosszának és falazatának rétegrendi eltérése, valamint az gépészeti berendezések különbözősége miatt különböző energetikaikategóriába kerülhetnek.

Miért szükséges az energia tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány jogszabályi bevezetése Európai Uniós irányelv miatt történt, amit a klímavédelem, a fenntarthatóság céljai elérése érdekében.

A statisztikai adatok szerint az európai országok energiafogyasztásának 45–50%-a az építőanyagok előállítására, és az épületek üzemeltetésére lesz felhasználva. A hatékony energiagazdálkodás és a fenntartható fejlődés okán az épületek energiafogyasztása kritikus és fontos terület. 

Az energetikai tanúsítvány egy egységes rendszer, ahol az ingatlanok az energiafogyasztás alapján kerülnek besolásra AA-II osztályokba. ÍAz ingatlanok összehasonlításra is kiválóan alkalmas az energetikai besorolás. A jó energetikai osztályt az ingatlan hirdetésében feltűntetve a tulajdonos hamarabb találhat vevőre vagy bérlőre. A lakások és házak eladásához készített energetikai tanúsítvány ismeretében a vevő már az ingatlan megvásárlása előtt tájékozódhat, hogy megközelítően mekkora lesz az ingatlan energiafelhasználása.

A tanúsítvány kötelező része a javaslat, amely az energiahatékonyság javítására irányuló korszerűsítési lehetőségeket sorolja fel. A javaslatban szerepel, hogy a gépészeti rendszerben és a fútött teret határoló szerkezeteken milyen fejlesztéseket célszerű elvégezni, kivéve azt az esetet, ha az épület vagy az önálló rendeltetési egység energiahatékonyságának költséghatékony növelésére nincs ésszerű lehetőség a rendeletben meghatározott követelmények eléréséhez.

A végső cél az, hogy csökkenjen az épület állomány összes energiafogyasztása.

RRF-6.2.1 napelem pályázat

100 %-os támogatású lakossági pályázat, ahol lehetőség van kétféle felújításra:

 • napelemes rendszer kiépítése saját villamosenergia fogyasztás kiváltására
 • napelemes rendszer és hőszivattyús elektromos fűtési rendszer, villamosenergia tároló, valamint nyílászáró csere


Hívjon fel!

Irjon üzenetet!

Itt talál meg a térképen: