Energetikai tanúsítvány készítése Herend környékén

Gyorsan, olcsón!

energetikai tanúsitvány Herend ár

Vállaljuk energetikai tanúsítványok készítését Herenden és körzetében (Márkó, Bánd, Szentgál, Hárskút, Lókút, Városlőd, Kislőd, stb.) településeken!

Energetikai tanúsítvány Herend, árak:

csaladi haz energetikai tanúsítvány Veszprém
Egy szintes családi ház energetikai tanúsítvány ára
24.000 Ft.tól
ketszintes csaladi energetikai tanúsítvány Veszprém
Több szintes családi ház energiatanúsítvány ára
28.000 Ft.tól
panel energetikai tanúsítvány Veszprém
Panel lakás energiatanúsítvány ára
18.000 Ft.tól
panel energetikai tanúsítvány Veszprém
Tégla lakás energetikai tanúsítvány ára
19.000 Ft.tól

Az energetikai tanúsítvány ára a kiszállás, energetikai vizsgálat, számítások, hitelesítés díjait tartalmazza, bruttóban értendő!


Hogyan történik az energetikai tanúsítvány elkészítése?


Egyeztetjük telefonon a felmérés időpontját és az ingatlan adatait

Energetikai vizsgálat, felmérés az ingatlanban. Ez kb. 30-60 percig tart.

Az energetikai besoroláshoz a számítások elvégzése, hitelesítése az országos rendszerben.

A hiteles energetikai tanúsítványt megküldjük a megrendelőnek Email-ben, vagy személyesen is átvehető.
Energetikai tanúsítvány Herend, Energetikai tanúsítvány Herend, Energetikai tanúsítvány Herend, Energetikai tanúsítvány Herend, Energetikai tanúsítvány Herend, Energetikai tanúsítvány Herend, Energetikai tanúsítvány Herend, Energetikai tanúsítvány Herend, Energetikai tanúsítvány Herend, Energiatanúsítvány Herend, Energiatanúsítvány Herend,Energetikai tanúsítvány ára

Mi kell az energetikai tanúsítványhoz a tulajdonostól?

Mindig szükségünk van az alábbi adatokra, ami alapján az országos nyilvántartás az energetikai tanúsítványt és az adott ingatlant összekapcsolja:

– Megrendelő név és cím.
– Ingatlan pontos címe.
– Ingatlan pontos helyrajzi száma (a tulajdoni lapról vagy az adásvételi / bérleti szerződésről).

Amennyiben megtalálhatóak, célszerű az alábbi műszaki dokumentumokat is előkeresni az energetikai vizsgálat és felmérés időpontjáig:

– Építész alaprajzok, metszetek, esetleg műszaki leírás.
– Épületgépészeti berendezések, (klíma, kazán, hőszivattyú, stb.) dokumentációja.


Mennyi ideig tart az energetikai felmérés?

A helyszíni felmérés 15-40 perc, az ingatlan nagyságától, épületszerkezeteitől függően.

Mi az energetikai tanúsítvány, mi a célja?

Az energetikai tanúsítvány az épület, vagy lakás energiahatékonyságáról tájékoztat egy igazoló okirat formájában. Az értékelés célja a hiteles tájékoztatás az épület várható energiafogyasztásáról, egy mindenki által érthető energetikai besorolási skála (A+++-tól I-ig) segítségével. 

Az energetikai tanúsítvány jogszabályi bevezetése Európai Uniós irányelv miatt történt, amit a klímavédelem, a fenntarthatóság céljai indokonak.

A statisztikai adatok bizonyítják, hogy az európai országok energiafogyasztásának 45–50%-a az építőanyagok előállítására, és az épületek üzemeltetésére fordítódik. A gazdaságos energiafelhasználás és a fenntartható fejlődés miatt az épületek energiafogyasztása kritikus és fontos szektor. 

A jó energetikai besorolást az ingatlan hirdetésében feltűntetve a tulajdonos hamarabb találhat vevőre, bérlőre. A lakások és házak eladásához készített energetikai tanúsítvány ismeretében a vevő már az ingatlan megvásárlása előtt számíthat arra, hogy hozzávetőlegesen mekkora lesz az energiafelhasználás.

A tanúsítvány kötelező része a javaslat, amely az energiahatékonyság fejlesztésére irányuló korszerűsítési lehetőségeket sorolja fel. A javaslatot készítő mérnök részletezi, hogy a gépészeti rendszerben és a fútött teret határoló szerkezeteken milyen fejlesztéseket célszerű elvégezni, kivéve azt az esetet, ha az épület vagy az önálló rendeltetési egység energiahatékonyságának költséghatékony növelésére nincs ésszerű lehetőség a rendeletben meghatározott követelményekhez képest.

A cél az, hogy csökkenjen az épületek összes energiafogyasztása.

Energetikai tanúsítványt kinek kell készíttetnie?

Új épület építése esetén a tanúsítványt az építtető készítteti el, a használatbavételi engedélyre vagy a használatbavétel tudomásulvételére irányuló kérelem benyújtásáig.

Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány iránti kérelem benyújtását megelőzően kell energetikai tanúsítványt készíttetni az építtetőnek.

Az adásvételhez és a bérbeadáshoz mindenképpen szükséges a hitelesített energetikai tanúsítvány, aminek elkészíttetése az eladó, vagy bérbeadó érdeke.

Az épület vagy önálló rendeltetési egység (lakás, üzlet, szálláshely, ipari épület, stb.) értékesítésekor vagy bérbeadásakor már a hirdetésben szerepeltetni kell az épület vagy önálló rendeltetési egység energetikai minőség szerinti besorolását, amennyiben elkészült már előzőleg az energetikai tanúsítvány. Az adásvételhez (és a bérbeadáshoz) mindenképpen szükséges a hitelesített energetikai tanúsítvány HET száma, amit szerepeltetni kell az adásvételi- ill. bérleti szerződésben.

Az energetikai tanúsítvány kiállítása mikor szükséges?

Az épület energetikai jellemzőit a 176/2008 (VI.30.) Kormányrendelet  előírásai szerint – amennyiben nem rendelkezik az épület a műszaki állapotának mefelelő energetikai tanúsítvánnyal – tanúsítani kell

 • meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység ellenérték fejében történő tulajdon-átruházásakor, vagy bérbeadásakor. A szerződésben szerepelnie kell az energetika tanúsítvány hitelesítési sorszámának (HET szám).
 • Használatba vételi engedély vagy a megvalósulást igazoló hatósági bizonyítvány megkéréséhez biztosítni kell a tanúsítványt.
 • Üdülő épület családi házzá minősítése esetében is kell energetikai tanúsítvány is.
 • Energetikai pályázatok általában előírják a tanúsítvány készítést.

Energetikai tanúsítványt mikor nem kell készíteni?

A 176/2008 (VI.30.) Kormányrendelet 1. § (2) bek. szerint energetikai tanúsítványt nem kell készíteni:

 • 50 m2-nél kisebb hasznos fűtött alapterületű épületekre;
 • az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakás vagy üdülés céljára használt épületekre;
 • a maximum 2 évi használatra szánt felvonulási épületekre,
 • a nem lakás céljára szánt alacsony energia igényű mezőgazdasági, logisztikai és ipari épületekre.

Nem kell tanúsítványt készíteni a 176/2008 (VI.30.) Kormányrendelet 4. § (4) bekezdés szerint:

 • Használatba vételi engedély kiadását megelőző tulajdonjog átruházásakor,
 • Ha ugyanabban az ingatlanban résztulajdonnal rendelkező tulajdonos vásárol további tulajdonrészt ellenérték fejében.

Lehet egy épületen belül különböző besorolású két azonos lakás?

Igen, mert a lakást fűtött teret határoló szerkezeteitől és a fűtési, használi melegvíz, klíma rendszerek gépészeti berendezéseitől függ az összesített energetikai jellemző és a fajlagos hőveszteség tényező. Egyező alapterületű lakások a határoló falak hosszának és falazatának rétegrendi eltérése, (pl. lakás a legfelső szinten, ahol a mennyezet is lehülő felület, vagy lakás két szint között, ahol, alul és felül is fűtött tér van) valamint az fűtési, használi melegvíz előállítási, klíma rendszerek gépészeti berendezései különbözősége (pl. konvektor vagy gázkazán, elektromos bojler, vagy átfolyós vízmelegítő) miatt különböző energetikai kategóriába kerülhetnek.

Hívjon fel!

Irjon üzenetet!

Itt talál meg a térképen:

Energetikai követelmények 2023-ban

A használatba vételi engedélyek megkérésekor 2023-ban az épületeknek BB energetikai besorolást kell elérniük az alábbi esetekben:

 • Új épületek használatbe vételi engedélyének megkérése során.
 • Ahol a bővítéssel az épület hasznos alapterülete több mint 100 %-al megnövekszik.
 • Amikor a határoló szerkezetet több, mint 25 %-át érinti az energetikai felújítás.

A BB besorolás követelménye, hogy az ingatlan energiafelhasználása legalább 25%-a megújuló energeiaforrásból származzon, és az egyesített ennergetikai mutató lakóépületek esetén maximum 100 kWh/m2év legyen.


RRF-6.2.1 napelem pályázat

100 %-os támogatású lakossági pályázat, ahol lehetőség van kétféle felújításra:

 • napelemes rendszer létesítésére, saját villamosenergia fogyasztás fedezésére
 • napelemes rendszer plusz elektromos fűtési rendszer hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítésével és nyílászáró csere