Helyrajzi szám lekérdezés cím alapján, helyrajzi szám kereső ingyen

helyrajzi szám lekérdezés cím alapján

Honnan tudom meg egy ingatlan helyrajzi számát?

A Földhivatal oldaláról a helyrajzi szám lekérdezés cím alapján ingyen is lehetséges, amit lépésről lépésre bemutatok.

A helyrajzi számot legegyszerúbben az ingatlan tulajdoni lapjáról, vagy az ingatlan adásvételi szerződéséből tudhatjuk meg.

Amennyiben ezek a dokumentumok nem állnak rendelkezésre, a helyrajzi szám cím alapján ingyen is megtudható a Földhivatal honlapjáról. Az oldalra csak ügyfélkapus regisztráció és bejelentkezés után tudunk belépni. Az ügyfélkapus regisztrációt személyesen kell igényelni egy Okmányirodában, Kormányablaknál, vagy a NAV kirendeltségeken, ha még nincs ilyenünk.

Helyrajzi szám lekérdezés cím alapján ügyfélkapus regisztráció nélkül az energetikai tanúsítvány lekérdezésekor is lehetséges. Ennek az a feltétele, hogy már készült valamikor hiteles energiatanúsítvány az adott ingatlanról.

Helyrajzi szám kereső cím alapján ingyen lépésről lépésre a Földhivatal oldaláról.

Belépés Ügyfélkapun keresztül a Földhivatal online szolgálatásba.

Válassza ki a „Szolgáltatások indítása” menüpontot.

helyrajzi szám lekérdezés cím alapján

A Szolgáltatások részen belül válassza az „Ingatlan keresése” menüpontot.

cím alapján helyrajzi szám kereső

Majd válassza ki a „Keresés cím alapján” menüpontot.

cím alapján helyrajzi szám kereső

A megjelenő űrlap felső felén az adatszolgáltatást kérő adatai jelennek meg.

helyrajzi szám kereső cím alapján ingyen

Az űrlap alsó részén a kereséshez a cím adatokat adhatja meg.

helyrajzi szám kereső cím alapján ingyen
  • Adja meg nagy kezdőbetűvel a helység nevét! A város neve mellett nem lehet megadni a kerület számát.
  • Adja meg nagy kezdőbetűvel az utca nevét.
  • A legördülő listából válassza ki a közterület jellegét.

Amennyiben ezt a mezőt üresen hagyja a rendszer a kereséskor az összes megadott nevű és házszámú találatot megjeleníti az adott helységben függetlenül a közterület jellegétől.

  • Adja meg a házszámot. A mezőben csak szám adható meg, betű, pont vagy más írásjel nem! Intervallum esetén (pl. 1-3, 3-5) csak az első számot írja be a mezőbe.

Kattintson a keresés gombra!

helyrajzi szám kereső cím alapján ingyen

Eredményül Budapesten pl. az összes kerületben lévő adott utca és házszámú ingatlant kapja a helyrajzi számokkal együtt, ezekből kiválasztható a keresett ingatlan helyrajzi száma.

helyrajzi szám lekérése cím alapján

Mi a helyrajzi szám?

A helyrajzi szám az ingatlan egyedi azonosításra alkalmas jelölése, az autó rendszámhoz hasonlítható. A földrészleteket településenként egytől kezdődően számozni kell. A helyrajzi szám mellett minden tulajdoni lapon a település nevét is fel kell tüntetni. A helyrajzi szám önmagában nem, hanem csak a település nevével együtt azonosítja az ingatlant. 

A társas ingatlanoknál van egy speciális helyrajzi szám is, a lakások helyrajzi száma. Ez nem önálló helyrajzi szám, hanem egy főszámhoz tartozó alszám. Minden társasházi lakásnak van egy ilyen alszáma. Ennél a főszám a földrészlet helyrajzi száma, amelyen az épület(ek) áll(nak). Az épületek nagy betűkkel vannak megkülönböztetve (A, B, C…). Az épületen belül minden lakásnak van száma, a társasház alapító okiratban foglaltak szerint. Pl. 1260/6/C/34 a hrsz. Ez annyit jelent, hogy a helyrajzi szám a 1260/6 a földrészletre, azon belül a 3. épület, és a 3. épületben a 34-es számú lakásra vonatkozik.

Társasházi lakás helyrajzi szám lekérdezés cím alapján

Miután a Helyrajzi szám kereső cím alapján ingyen lépésről lépésre a Földhivatal oldaláról pont lépései szerint megkerestük az épület helyrajzi számát, és a keresett című lakás még nem jelent meg a találatok között, az „Ingatlanhoz kérhető szolgáltatások” közül a „Társasházi információk” (díjmentes) gombot bejelöljük.

helyrajzi szám lekérése cím alapján

A tovább gomra kell ezután kattintani.

helyrajzi szám lekérése cím alapján

 A következő oldalon megtaláljuk az egyes lakások helyrajzi számát, címét, és egyéb adatait is, pl. szobák számát, területét.

helyrajzi szám lekérése ügyfélkapun

Honnan tudom meg egy ingatlan helyrajzi számát ügyfélkapus regisztráció nélkül?

Az energetikai tanúsítvány lekérdezésekor az alábbi linken a helyrajzi számot is megtudhatjuk a tanúsítvány nyilvános adataiból. Ehhez nem kell ügyfélkapus regisztráció, viszont előfeltétel, hogy már legyen hiteles energetikai tanúsítványa az ingatlannak.

Ide kattintson

helyrajzi szám lekérése ügyfélkapun

Itt Budapesten a kerületet is meg kell adni. A házszámot itt is pont és egyéb írásjelek nélkül kell beírni!

A „Lekérdezés” gombra kattintva láthatóak az energetikai tanúsítvány nyilvános adatai, a negyedik oszlopban a helyrajzi szám:

helyrajzi szám cím alapján

Ha nincs ügyfélkapus regisztráció, és energetikai tanúsítvány sem készült, mi a teendő?

Ebben az esetben fel kell keresni személyesen a Földhivatal Ügyfélszolgálatát, ahol kikérhető a cím alapján a helyrajzi szám.

Ingyenes térképmásolat lekérése ügyfélkapun keresztül online, lépésről lépésre.

Nem hiteles, tájékoztató jellegű, ingyenes térképmásolat lekérése online az E-közmű rendszerből lehetséges.
A lekérés folyamata ügyfélkapus regisztrációhoz kötött, amit személyesen kell igényelni Okmányirodában, NAV kirendeltségeken, vagy a Kormányablaknál.
Az ingyenes térképmásolat lekérés lépésről lépésre történő leírása »

Energetikai tanúsítvány készítése Veszprém környékén ügyben az elérhetőségeink:

Hiteles energetikai tanúsítvány Újpesten, Budapesten és környékén ügyben az elérhetőségeink:

Telefonszám:

Kérjen ajánlatot:

Helyrajzi szám lekérdezés cím alapján helyrajzi szám kereső ingyen, Helyrajzi szám lekérdezés cím alapján helyrajzi szám kereső ingyen, Helyrajzi szám lekérdezés cím alapján helyrajzi szám kereső ingyen, Helyrajzi szám lekérdezés cím alapján helyrajzi szám kereső ingyen, Helyrajzi szám lekérdezés cím alapján helyrajzi szám kereső ingyen, Helyrajzi szám cím alapján, Helyrajzi szám cím alapján, Helyrajzi szám cím alapján, Helyrajzi szám cím alapján, Helyrajzi szám cím alapján, Helyrajzi szám cím alapján